Számlázóprogram és elektronikus számlázási szabályok változása

Az elektronikus számlázásra vonatkozó szabályokat az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 168/A. § és a 175. § előírásai, valamint a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet szabályozása teszik lehetővé.

2014. szeptember 14. · Találkozók    

Számlázó program (vagy ezzel egy tekintet alá eső szoftvert, szoftvermodult, kiegészítőt vagy online felületű számlázó rendszer) használata esetén bejelentési kötelezettség terheli:
- amennyiben jelenleg is számlázó programot (vagy hasonló megoldást) használ, úgy 2014. november 15. napjáig az ügyfélkapun keresztül (várhatóan a "SZAMLAZO" nyomtatvány) kell ezt bejelentenie (az október 1. napján már használatban lévő program esetében 45 nap a határidő);
- amennyiben 2014. október 1. napja után kezd el használni számlázó programot, úgy a használatba vételt követő harminc (30) napon belül kell a bejelentés megtennie.

Bejelentési kötelezettség alá tartozik bármely számla kiállítására alkalmas számítástechnikai megoldás (program, modul vagy online felületű "számlázóprogram").

Számlázó program (modul, bővítmény, stb. - de ide NEM értve az online rendszert) esetén az alábbi adatokat kell bejelenteni:
a számlázó program nevét, azonosítóját; a fejlesztőjének nevét, és - ha van - adószámát; a program értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának nevét, adószámát; a program beszerzésének, használata megkezdésének vagy - saját fejlesztésű program használata esetén - a rendeltetésszerű használatbavételének időpontját.

Online számlázó rendszer esetén az alábbi adatokat kell bejelenteni:
az online számlázó rendszer nevét és elérhetőségét; az online számlázási szolgáltatást nyújtó nevét, adószámát; az online számlázási szolgáltatás igénybevételének kezdő időpontját.

Amire még szüksége lehet:
Szerezze be a program fejlesztőjétől (értékesítőjétől) vagy az online rendszer üzemeltetőjétől (fejlesztőjétől) a számlázó működéséről a számlázó program fejlesztője által készített magyar nyelvű , friss felhasználói dokumentációt.

A bejelentési kötelezettséget a "szamlazo" nyomtatvány kitöltésével és az ügyfélkapun keresztül történő feltöltésével kell teljesíteni.

/PwD Consulting - Üzlet jogi alapokon

 
 
 
PNL-Legal Ügyvédi Társulás

A PNL Legal Ügyvédi Társulás szakértői és partnerei különböző területek specialistáiként a legkiválóbb szakemberekböl kerülnek kiválasztásra annak érdekében, hogy ügyfeleinket mindenkor a legmagasabb szinten tudjuk teljes körűen kiszolgálni.

Elérhetőségeink

Cím: 1026 Budapest, Margit körút 26..
         (11-es kapucsengő)

Telefon: +36-70/366-11-91

Telefon: +36-70/636-38-83​

E-mail: info@pnl-legal.hu

Kövessen minket

Ezt a honlapot az együttműködő ügyvédek, akik a Budapesti Ügyvédi Kamarában és a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvédek tartják fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belsõ szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
PNL Legal Ügyvédi Társulás © 2015-2019